logo
logo
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)

Přirozená krása a beautifikace. O jaký zákrok se vlastně jedná s MUDr. Zuzanou Macko.



Co znamená ve světě krásy a estetické medicíny pojem beautifikace? O jaký zákrok se jedná a pro koho je vhodný? Téma, které se poslední dobou skloňuje ve všech pádech rozebíráme s lékařkou MUDr. Zuzanou Macko.

 

Paní doktorko, v poslední době se ve všech pádech skloňuje pojem „beautifikace“. Můžete nám prosím popsat, o jaké ošetření se vlastně jedná?

Beautifikace je specifický zákrok, kdy pomocí cílené aplikace výplňových materiálů na bázi kyseliny hyaluronové dokážeme zvýraznit přirozenou krásu obličeje a zároveň potlačit drobné nedostatky. Efekt je velmi přirozený. Samozřejmě také záleží na estetickém cítění lékaře. 

V jakých oblastech obličeje se beautifikace nejčastěji provádí?

Vždy analyzujeme obličej jako celek, u každého klienta individuálně. Po důkladné analýze pak určíme body aplikace. Jako příklad uvedu třeba situaci, kdy klienta trápí výraznější nos. Velice často stačí prodloužit linii profilu aplikací do oblasti brady a najednou je nos opticky mnohem menší. 

Je efekt po ošetření viditelný okamžitě?

Beautifikace je malý zázrak, nejen díky wow efektu samotného ošetření. Klienti oceňují, že si mohou viditelnou změnu užívat okamžitě po aplikaci.

Pro koho je zákrok vhodný?

Zákrok je vhodný pro každého, kdo chce zvýraznit přirozenou krásu a zvýšit si sebevědomí. 

Jak dlouhou dobu zákrok zabere a jakou vyžaduje rekonvalescenci?

Klienta nejprve čeká podrobná konzultace. Poté jej natřeme anestetickým krémem, aby byl zákrok absolutně bezbolestný. Samotné ošetření pak zabere 10-15 minut. Na závěr aplikujeme relaxační masku a může se těšit z efektu.

Někdy se mohou v místě ošetření objevit drobné modřinky, s tím je potřeba počítat.  24 hodin po zákroku je ale lehce zamaskuje make-up. 

Jak dlouho efekt beautifikace vydrží?

Efekt vydrží 12-24 měsíců, podle zvolené techniky a materiálu.

Je nějaká možnost, jak účinnost dermálních výplní prodloužit?

Naprosto zásadní je kvalita použitého materiálu. Proto pracuji výhradně s nejkvalitnějším materiálem na trhu. Ve své praxi důvěřuji švýcarské značce Teoxane již řadu let. Důležitá je také domácí péče, kterou klientům po ošetření doporučujeme.

Jak si vybrat lékaře pro takové ošetření?

Myslím, že zásadní je vybrat si zkušeného lékaře. Důležité jsou jeho znalosti, zkušenosti, ale také estetické cítění. Lékař musí být schopný vnímat jednotlivé rysy obličeje s citem. Beautifikace je zákrokem, který bych přirovnala k sochařství. V žádném případě by se neměl provádět v kosmetických salonech. U neodborné aplikace bohužel hrozí trvalé následky, poškození obličeje i zdraví. I když jde o krásu, je i beautifikace medicínský zákrok.

 


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně