Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)
Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
  571 116 320 (Po - Pá, 8:00 - 15:00)

Kompresní prádlo – co vše byste o něm měli vědět?



Podstoupila jste chirurgický zákrok a přišel čas na rekonvalescenci? Nezapomeňte, že správná rekonvalescence by měla být spojena s používáním kompresního pooperačního prádla. Kompresní pooperační prádlo napomáhá hojení a minimalizuje otoky a podlitiny, zároveň pomáhá předcházet vzniku hypertrofických a keloidních jizev. Víte, jak se o kompresní pooperační prádlo správně starat? Zda je vhodné prát ho v pračce nebo sušit v sušičce? Co může prádlo poškodit a proč je etiketa našita zvenku? Mrkněte na náš článek, ať už Vás nic nepřekvapí!

    

Základní péče o kompresní prádlo

Aby Vám kompresní pooperační prádlo plnilo funkci co nejdéle, máme pro Vás několik tipů, jak o něj pečovat.

PERTE MAXIMÁLNĚ NA 30 C° 

Zdravotnické bandáže i podprsenky LIPOELASTIC® perte vždy maximálně na 30 C°, na program ručního praní či program jemného prádla. Pooperační prádlo tak nepoškodíte, a jeho funkčnost a kvalita zůstanou déle uchovány. V pračce může dojít k mechanickému poškození, či zatrhnutí háčků z podprsenek nebo bandáží do jiného prádla – vždy proto háčky před praním zapínejte. Riziku poškození prádla v pračce můžete předcházet také použitím pracího sáčku

NESUŠTE V SUŠIČCE

 

Po vyprání nevkládejte pooperační bandáže ani kompresní podprsenky do sušičky. Nechte je volně uschnout na vzduchu – tímto způsobem sušení bráníte možnému snížení jejich kompresních vlastností.

Náš tip:

Kompresní prádlo po vyprání nejlépe uschne na klasickém sušáku. Na sušák rozložte velký ručník a pooperační bandáže nebo podprsenky na něj rozprostřete. V tomto kroku doporučujeme kousky srovnat do jejich přirozeného tvaru. 

NEŽEHLETE 

Pooperační prádlo ani podprsenky nežehlete – při vysokých teplotách dojde k poškození materiálu, a následnému snížení jeho funkčnosti.

 

Aby nedošlo k chemickému poškození vlákna kompresních podprsenek a bandáží:

VÝROBKY NEBĚLTE

 

VÝROBKY CHEMICKY NEČISTĚTE

 

 

Víte, proč má LIPOELASTIC® kompresní prádlo přišitou etiketu z venkovní strany?

Ať se podíváte na jakékoliv LIPOELASTIC® pooperační prádlo, vždy najdete etiku přišitou z venkovní strany. Důvod je jednoduchý – Vaše pohodlí je pro nás zásadní a náš vlastní tým výzkumu a vývoje vždy myslí i na ty nejmenší detaily. Umístěním etikety vně předcházíme možnému podráždění či nepříjemnému svědění u citlivé pokožky v daném místě.

Proč je důležité mít alespoň dva kusy kompresního prádla? 

Stahovací prádlo je doporučeno nosit nepřetržitě po dobu 6–8 týdnů po zákroku. To je 1400 hodin, kdy máte bandáž či podprsenku oblečenou. Z tohoto důvodu je vhodné zakoupit 2–3 kusy prádla.  Zajistíte si tak pocit pohodlí a čistoty po celou dobu rekonvalescence. Zatímco jeden kus prádla nosíte, a komprese tak zůstává nepřerušena, druhý kus se pere nebo suší.

Cítit po oblečení kompresního prádla tlak je v pořádku!

U pooperačního prádla musí být kompresní tlak dostatečný. Pokud s kompresními produkty nemáte zkušenosti, bude potřeba si z počátku na tlak zvyknout. Tlak je základem funkční kompresní terapie, kterou pooperační podprsenky a bandáže poskytují.

Pozor na šperky a dlouhé nehty!

Při oblékání pooperačního prádla buďte opatrná. Dlouhé nehty a prstýnky můžou prádlo poškodit či natrhnout. Při navlékání proto postupujte pomalu a s opatrností.

Kompresní prádlo LIPOELASTIC® je zdravotnický prostředek třídy I.


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně