Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
571 116 320
(Po - Pá, 8:00 - 15:00)
Potřebujete poradit? Zavolejte nám.
  571 116 320 (Po - Pá, 8:00 - 15:00)

3 tipy, jak zmírnit celulitidu



Příjem a výdej vody v těle by měl být v rovnováze. Vlivem životního stylu, hormonálních změn a nadbytečného stresu však mnohdy zadržujeme více vody, než je zdrávo. Pocit zavodnění je běžný v období před menstruací, během těhotenství a klimakteria, ale pokud trpíte na otoky nohou i mimo tato období, měla byste zpozornět! Nadbytečné množství vody v těle má za následek nejen otoky, ale také vznik viditelné celulitidy a pocit těžkých nohou. Dlouhodobé zadržování tekutin může mít dokonce za následek vznik onemocnění zvané lymfedém.

Pozitivní je, že zadržování vody v těle můžete sama ovlivnit. Máme pro vás tři tipy, jak redukovat otoky nohou a celulitidu.

 

1. Pijte vodu

Zní to nelogicky přijímat vodu, když ji zadržujete, ale důvodem zavodnění může být právě nedostatečný nebo nekvalitní pitný režim. Voda tvoří téměř 50 % tělesné hmotnosti dospělého člověka a denně ji až 2,5 l přirozeně vyloučíme. Je tedy nezbytné ji do těla pravidelně doplňovat. Je doporučeno vypít 0,5 l vody na 15 kg tělesné váhy. Vodu pijte průběžně v průběhu celého dne. V případě, že trpíte na otoky a celulitidu, pijte převážně čistou, neperlivou vodu a vyhněte se alkoholu. 

 

 

2. Noste kompresní prádlo

Je prokázáno, že působení komprese je účinná metoda, jak snížit objem vody v těle (který je způsoben nesprávnou funkcí lymfatického systému) a dosáhnout hebkých nohou, které budou svádět k pohlazení. Tlak komprese výrazně pomáhá správnému fungování krevního a lymfatického systému. Díky speciálním kompresním legínám navíc dosáhnete optického zeštíhlení v oblasti dolních končetin. 

 

 

3. Pohyb je půl zdraví

Zadržování vody trápí především osoby se sedavým způsobem života. Zařaďte do svého denního režimu pohyb. Nemusí z vás být nutně maratonský běžec, stačí krátká procházka každý den. Chůze v kombinaci s kompresními legínami vám může výrazně ulevit od pocitu těžkých nohou a otoků, navíc potlačuje projevy celulitidy.

 

 

 

 

 Dopřejte si úlevu od nepříjemného pocitu v oblasti dolních končetin s kompresními ACTIVE leggings  ACTIVE leggings od LIPOELASTIC.

 Kompresní ACTIVE leggings od LIPOELASTIC jsou zdravotnickým prostředkem třídy I.


Zaujala vás tato odpověď?
Sdílejte to se svými přáteli

Contact us
Tým LIPOELASTIC
Jsme tady pro vás
Tel.: 571 116 320 (Po – Pá, 8:00 – 15:00)
Zeptejte se
"Chcete být informováni o novinkách a trendech z plastické a estetické chirurgie?"

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně